**CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2019 Rd.2 & STREET RACE SHOW 06-07.07.2019**

18.6.2019.

CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2019 Rd.2 i STREET RACE SHOW !!!

Petu godinu zaredom, Croatian Drift Challenge održava se na sportskom aerodromu Grobnik. Naravno četvrti put sa nama su i street raceri koji voze službenu utrku prvenstva Hrvatske. Lijep adrenalinski vikend koji će razveseliti kako mladje tako i starije obožavatelje…dodjite i pridružite nam se na još jednom velikom eventu!!

Posjetitelji će moći uživati u atraktivnim borbama ili potražiti osvježenje u ponudi jela i pića.

U subotu i nedelju cjelodnevna ulaznica 50kn.
Ulaz otvoren od 10:00 h u Subotu, a od 09:00 h u Nedjelju.

SLUŽBENI PARTNERI: ORYX Centar za Sigurnu vožnju, PETROL, HELL Energy Drink, Valvoline, Auto Fef, Studio 25, Auto., Folije Zagreb, Bud3, Toi Toi, Drift.hr

Očekujemo vas na Sportskom aerodromu GROBNIK 06-07.07.2019.!!!

ZA SVE VOZAČE-VAŽNO!!!

Pretkvalifikacije za vozače (novake) koji se prijave najkasnije do petka 05.07.2019. održat će se u subotu oko 13h. Pretkvalifikacije se plaćaju 100kn. Tko prođe, nadoplaćuje razliku do 600 kn (osiguranje i startnina) na prijavama. Auti preko noći mogu ostati na aerodromu. Program događanja na dan utrke biti će objavljen 7 dana ranije.

Obavezna je zaštita asfalta od curenja tekućina ispod vozila. Ukoliko zaštita ispod vozila ne bude odgovarala pravilniku o zaštiti, organizator ima pravo vozača sa takvom neadekvatnom zaštitom udaljiti sa natjecanja. 

Iz pravilnika izdvajamo vrlo važne stavke:

ZABRANJUJE SE KORIŠTENJE GUMA BEZ DOT OZNAKE I NA PREDNJIM I NA STRAŽNJIM KOTAČIMA!
OBAVEZNO JE TRKAĆE SJEDALO (ŠKOLJKA) i POJAS SA KOPČAMA U 3 ILI 4 TOČKE
TAKODJER JE ZA SVE VOZAČE OBAVEZAN TRKAĆI ZAŠTITNI KOMBINEZON (NE MEHANIČARSKO ODIJELO) I ZAŠTITNA KACIGA!
OBAVEZNO JE DODATNO ŠTOP SVJETLO NA PREDNJEM VJETROBRANU I ZADNJEM STAKLU U OBLIKU LED TRAKE VELIČINE 1-1,2M. MANJE LED TRAKE NA ZADNJEM STAKLU SE TOLERIRAJU USLIJED SMANJENE VELIČINE ZADNJEG STAKLA, U TOM SLUČAJU TRAKA MORA BITI MAKSIMALNE DUŽINE GORNJEG DIJELA STAKLA.
OBAVEZNO JE ISTAKNUTI SVE NALJEPNICE SPONZORA ISKLJUČIVO NA MJESTA OZNAČENA NA NACRTU KOJI ĆETE DOBITI NA PRIJAVI, TE GORNJI DIO PREDNJEG VJETROBRANA ZA CROATIAN DRIFT CHALLENGE NALJEPNICU I BROJ.TAKOĐER MJESTO GDJE IDU REGISTARSKE PLOČICE NA AUTOMOBILU REZEVIRANE SU ZA PETROL NALJEPNICU. IZBJEGAVANJEM TIH PRAVILA NATJECATELJ JE PODLOŽAN SANKCIJAMA ILI DISKVALIFIKACIJI

Striktno ćemo se držati satnice što se tiče prijava i sastanka vozača.
Tko se ne pojavi na vrijeme, neće moći sudjelovati na natjecanju.

Drift taxi će se voziti za vrijeme treninga. Naplaćivat će se 100 kn za 2 kruga. Broj Taxi voznji je ograničen. Karte se mogu kupiti na ulazu aerodroma.
Svaki vozač koji želi voziti drift taxi mora osigurati kacigu za suvozača. Prilikom sjedanja u auto, suvozač će vam uručiti bon koji na kraju dana razmjenjujete na blagajni. Drift taxi NE SMIJU voziti vozači koji voze prvi put natjecanje!

Uz poklone naših sponzora, novčane nagrade za prva tri mjesta su:

1. Mjesto 300
2. Mjesto 200
3. Mjesto 100

ZA PRIJAVU KLIKNUTI NA LINK
http://croatiandriftchallenge.hr/prijava/
Ime i prezime:
Država:
E-mail adresa:
Automobil:
Snaga automobila (KS):
Sponzori:
Sliku automobila do 2mb
Sliku vozača do 2 mb

Akreditacije će dobiti vozač + 2 mehaničara! Akreditacije će biti podijeljene zajedno sa narukvicama na ulazu u centar. Startnina se plaća u iznosu od 600 kn ili 80 € za vozače koji se prijave do 30.06.2019.g. Vozači koji se prijave iza tog datuma ili na dan utrke, plaćaju startninu u iznosu od 750 kn ili 100€.

NOVO- OBAVEZNO PROČITATI
Ukoliko se voze treninzi u subotu, svi vozači koji će izaći na stazu ,moraju obaviti tehnički pregled i prijavu vozača. nakon toga mogu pristupiti otvorenom treningu. Ostali vozači koji dodju u nedjelju ujutro, mogu se prijaviti od 08-08:40h. Na taj način ćemo smanjiti gužvu na prijavama u nedjelju i odraditi sastanak vozača na vrijeme kako bi što prije počeli sa treninzima. Tko radi svoje komotnosti spava duže ili kasni, iza 09:00h plaća duplu startninu.
Svaki vozač je dužan OSOBNO potpisati izjavu o odgovornosti u vrijeme prijave u kojoj izjavljuje da nije konzumirao alkohol ili opojna sredstva. OD OVE SEZONE ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO U SVAKOM TRENUTKU PROVESTI RANDOM TEST KOD SVIH VOZAČA NA ALKOHOL UREĐAJEM DRAGER!!!! VOZAČ KOD KOJEG SE UTVRDI KONCENTRACIJA ALKOHOLA BIT ĆE MOMENTALNO DISKVALIFICIRAN I UDALJEN SA UTRKE
Mole se vozači da na tehničkom pregledu i za vrijeme vožnje imaju sve karoserijske dijelove na svojim automobilima pričvršćene, skidanje dijelova (haube, branici, blatobrani) se neće tolerirati. Ukoliko vozač ima problem sa pregrijavanjem vozila, može dobiti dodatni krug hlađenja. Iznimka se može eventualno odnositi na branike i to samo u slučaju kada su isti stradali tokom utrke (utrke na kojoj se vozi, a ne one od prošle godine)
Burnout je zabranjen na svim površinama na aerodromu, osim na startu gdje se zagrijavaju gume i to ne na mjestu. Također novčane kazne za vozače koji se oglušuju na pravilo curenju tekućina, povećavat će se dok isti vozač radi svog nemara nebude trajno diskvalificiran sa Cdc-a. Vozači koji su kažnjeni na prošlim utrkama a nisu izvršili obaveze prema organizotoru, imat će pored prijave oznaku (Penalty) i neće moći sudjelovati na natjecanju. Ukoliko vozač koji je kažnjen ne napravi daljnje prekršaje u tekućoj i slijedećoj sezoni, kazneni bodovi i opomene mu se poništavaju na nulu.

1. put- opomena i kazna 1000kn
2. put- opomena i kazna 3000kn
3. put- trajno isključenje sa CDC natjecanja (u roku 2 godine)

U slučaju najave jako loše vremenske prognoze (olujno vrijeme, obilne kiše i sl.), event će biti prebačen na neki drugi datum, o čemu će vozači biti obaviješteni najkasnije 48 sati prije početka utrke.

ORGANIZATOR