**CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2020 06.09.2020**

19.3.2020.

CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2020 !!

 

CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2020 !!

Driftom protiv Corone!!! Nakon odgodjene 2 utrke, nadamo se da će se situacija u Hrvatskoj i regiji popraviti i da ćemo biti u mogućnosti organizirati bar jednu utrku CDC-a u drugom dijelu sezone. Situacija sa Corona virusom nije samo ostavila trag na našoj drift sceni , nego i u cijeloj regiji pa i naravno svugdje u svijetu. Utrka koju najavljujemo treba se održati 06.09.2020. i bit će jedina utka CDC a za ovu godinu, neće se bodovati za Prvenstvo ali će pobjednik te jedne utrke biti i pobjednik CDC-a za 2020. Ukoliko budu na snazi i dalje zabrane ili ograničenja javnog okupljanja, sezona će biti otkazana i vršiti ćemo pripreme za 2021.g. Vidimo se na Mićevcu za 2 mjeseca!!!

Za Nedjelju na dan Utrke cijena ulaznice je 50 kn.
Ulaz otvoren od 08:00 h

ZA SVE VOZAČE-VAŽNO!!!

Pretkvalifikacije za vozače (novake) koji se prijave najkasnije do petka 04.09.2020. održat će se u subotu oko 16h. Pretkvalifikacije se plaćaju 100kn. Tko prođe, nadoplaćuje razliku do 600 kn (osiguranje i startnina) na prijavama. Auti preko noći mogu ostati na centru.Program događanja na dan utrke biti će objavljen 7 dana ranije.

Obavezna je zaštita asfalta od curenja tekućina ispod vozila. Ukoliko zaštita ispod vozila ne bude odgovarala pravilniku o zaštiti, organizator ima pravo vozača sa takvom neadekvatnom zaštitom udaljiti sa natjecanja.

Iz pravilnika izdvajamo vrlo važne stavke:

ZABRANJUJE SE KORIŠTENJE GUMA BEZ DOT OZNAKE (SLICK) I NA PREDNJIM I NA STRAŽNJIM KOTAČIMA!
OBAVEZNO JE TRKAĆE SJEDALO (ŠKOLJKA) i POJAS SA KOPČAMA U 3 ILI 4 TOČKE
TAKODJER JE ZA SVE VOZAČE OBAVEZAN TRKAĆI ZAŠTITNI KOMBINEZON (NE MEHANIČARSKO ODIJELO) I ZAŠTITNA KACIGA!
OBAVEZNO JE DODATNO ŠTOP SVJETLO NA PREDNJEM VJETROBRANU I ZADNJEM STAKLU U OBLIKU LED TRAKE VELIČINE 1-1,2M. MANJE LED TRAKE NA ZADNJEM STAKLU SE TOLERIRAJU USLIJED SMANJENE VELIČINE ZADNJEG STAKLA, U TOM SLUČAJU TRAKA MORA BITI MAKSIMALNE DUŽINE GORNJEG DIJELA STAKLA.
OBAVEZNO JE ISTAKNUTI SVE NALJEPNICE SPONZORA ISKLJUČIVO NA MJESTA OZNAČENA NA NACRTU KOJI ĆETE DOBITI NA PRIJAVI, TE GORNJI DIO PREDNJEG VJETROBRANA ZA CROATIAN DRIFT CHALLENGE NALJEPNICU I BROJ.TAKOĐER MJESTO GDJE IDU REGISTARSKE PLOČICE NA AUTOMOBILU REZEVIRANE SU ZA PETROL NALJEPNICU. IZBJEGAVANJEM TIH PRAVILA NATJECATELJ JE PODLOŽAN SANKCIJAMA ILI DISKVALIFIKACIJI

Striktno ćemo se držati satnice što se tiče prijava i sastanka vozača.
Tko se ne pojavi na vrijeme, neće moći sudjelovati na natjecanju.

Drift taxi će se voziti za vrijeme treninga. Naplaćivat će se 100 kn za 2 kruga. Broj Taxi voznji je ograničen. Karte se mogu kupiti na blagajni centra. Napominjemo da se radi socijalnog distanciranja svi posjetitelji voze sa vozačem sa maskom i na vlastitu odgovornost.
Svaki vozač koji želi voziti drift taxi mora osigurati kacigu za suvozača. Prilikom sjedanja u auto, suvozač će vam uručiti bon koji na kraju dana razmjenjujete na blagajni. Drift taxi NE SMIJU voziti vozači koji voze prvi put natjecanje!

Uz poklone naših sponzora, novčane nagrade za prva tri mjesta su:

1. Mjesto 300€
2. Mjesto 200€
3. Mjesto 100€

ZA PRIJAVU KLIKNUTI NA LINK
http://croatiandriftchallenge.hr/prijava/
Ime i prezime:
Država:
E-mail adresa:
Automobil:
Snaga automobila (KS):
Sponzori:
Sliku automobila do 2mb
Sliku vozača do 2 mb

Akreditacije će dobiti vozač + 2 mehaničara! Akreditacije će biti podijeljene zajedno sa narukvicama na ulazu u centar. Startnina se plaća u iznosu od 600 kn ili 80 € za vozače koji se prijave do 04.09.2020.g. Vozači koji se prijave iza tog datuma ili na dan utrke, plaćaju startninu u iznosu od 750 kn ili 100€.

OBAVEZNO PROČITATI
Ukoliko se voze treninzi u subotu, svi vozači koji će izaći na stazu ,moraju obaviti tehnički pregled i prijavu vozača. nakon toga mogu pristupiti otvorenom treningu. Ostali vozači koji dodju u nedjelju ujutro, mogu se prijaviti od 08-08:40h. Na taj način ćemo smanjiti gužvu na prijavama u nedjelju i odraditi sastanak vozača na vrijeme kako bi što prije počeli sa treninzima. Tko radi svoje komotnosti spava duže ili kasni, iza 09:00h plaća duplu startninu.
Svaki vozač je dužan OSOBNO potpisati izjavu o odgovornosti u vrijeme prijave u kojoj izjavljuje da nije konzumirao alkohol ili opojna sredstva. OD OVE SEZONE ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO U SVAKOM TRENUTKU PROVESTI RANDOM TEST KOD SVIH VOZAČA NA ALKOHOL UREĐAJEM DRAGER!!!! VOZAČ KOD KOJEG SE UTVRDI KONCENTRACIJA ALKOHOLA BIT ĆE MOMENTALNO DISKVALIFICIRAN I UDALJEN SA UTRKE
Mole se vozači da na tehničkom pregledu i za vrijeme vožnje imaju sve karoserijske dijelove na svojim automobilima pričvršćene, skidanje dijelova (haube, branici, blatobrani) se neće tolerirati. Ukoliko vozač ima problem sa pregrijavanjem vozila, može dobiti dodatni krug hlađenja. Iznimka se može eventualno odnositi na branike i to samo u slučaju kada su isti stradali tokom utrke (utrke na kojoj se vozi, a ne one od prošle godine) Roll bar u 6 točaka je obavezan za natjecanja od sezone 2020 (provjeriti pravilnik)
I ovaj put ćemo iznimno biti rigorozni na bijele linije na stazi. Ukoliko netko sa autom ili sa pratećim vozilom pređe preko linije, automatski je diskvalificiran. Burnout je zabranjen na svim površinama na centru, osim na startu gdje se zagrijavaju gume i to ne na mjestu. Također novčane kazne za vozače koji se oglušuju na pravilo o bijelim linijama i curenju tekućina, povećavat će se dok isti vozač radi svog nemara nebude trajno diskvalificiran sa Cdc-a. Vozači koji su kažnjeni na prošlim utrkama a nisu izvršili obaveze prema organizotoru, imat će pored prijave oznaku (Penalty) i neće moći sudjelovati na natjecanju. Ukoliko vozač koji je kažnjen ne napravi daljnje prekršaje u tekućoj i slijedećoj sezoni, kazneni bodovi i opomene mu se poništavaju na nulu.

1. put- opomena i kazna 1000kn
2. put- opomena i kazna 3000kn
3. put- trajno isključenje sa CDC natjecanja (u roku 2 godine)

U slučaju najave jako loše vremenske prognoze (olujno vrijeme, obilne kiše, i sl.), event će biti prebačen na neki drugi datum, o čemu će vozači biti obaviješteni najkasnije 48 sati prije početka utrke.

ORGANIZATOR