CROATIAN DRIFT CHALLENGE Rd.1 2K23

30.3.2023.

 

CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2023 Rd.1 !!

15 godina postojanja i ime Croatian Drift Challenge sinonim je za najbolje Drift natjecanje u regiji. Prije punih 15 godina i to 2009,. održana je prva utrka CDC-a na Mičevcu. Tokom godina mjenjali su se Vozači, automobili su postajali sve jači i jači, a danas je priča potpuno drukčija. Preko 40 vozača iz regije i okolnih zemalja, tisuće i tisuće konja na jednom mjestu. Buka motora, škripa guma , miris benzina i dim..to je ono što nas očekuje i ove godine. Konkurencija nikad bolja, automobili nikad jači, vozača sve više. Dodjite i pogledajte zašto smo najjači u regiji!!!!

NOVOST: Subotu otvoren ulaz od 14h za posjetitelje koji bi došli na trening. Ulaz 5 EUR.
Nedjelja na dan Utrke cijena ulaznice je 10 EUR.
Ulaz otvoren od 08:00 h

ZA SVE VOZAČE-VAŽNO!!!

Pretkvalifikacije za vozače (novake) koji se prijave najkasnije do petka 05.05.2023. održat će se u subotu oko 14h. Pretkvalifikacije se plaćaju 20 EUR. Tko prođe, nadoplaćuje razliku do 80 EUR (osiguranje i startnina) na prijavama. Auti preko noći mogu ostati na centru.Program događanja na dan utrke biti će objavljen 7 dana ranije.
Obavezna je zaštita asfalta od curenja tekućina ispod vozila. Ukoliko zaštita ispod vozila ne bude odgovarala pravilniku o zaštiti, organizator ima pravo vozača sa takvom neadekvatnom zaštitom udaljiti sa natjecanja.

Striktno ćemo se držati satnice što se tiče prijava i sastanka vozača.
Tko se ne pojavi na vrijeme, neće moći sudjelovati na natjecanju.

Novčane nagrade za prva tri mjesta su:

1. Mjesto 500€
2. Mjesto 300€
3. Mjesto 200€

ZA PRIJAVU KLIKNUTI NA LINK

Ime i prezime:
Država:
E-mail adresa:
Automobil:
Snaga automobila (KS):
Sponzori:
Sliku automobila do 2mb
Narukvice će dobiti vozač + 2 mehaničara! Narukvice će biti podijeljene na ulazu u centar. Startnina se plaća u iznosu od 100 € za sve vozače. Broj sudionika tj. natjecatelja na utrci biti će ograničen na 40 vozača a očekuje se povećani broj prijava jer se prijavio veliki broj novih automobila i vozača. Lista prijava bit će updejtana svaki dan na službenim stranicama (face, insta, cdc)
Startnina se plaća na stazi prilikom prijave.

OBAVEZNO PROČITATI
Vozači koji voze treninge u subotu, tj. svi vozači koji će izaći na stazu ,moraju obaviti tehnički pregled i prijavu vozača. nakon toga mogu pristupiti otvorenom treningu. Ostali vozači koji dodju u nedjelju ujutro, mogu se prijaviti od 08-08:30h. Na taj način ćemo smanjiti gužvu na prijavama u nedjelju i odraditi sastanak vozača na vrijeme kako bi što prije počeli sa treninzima. Tko radi svoje komotnosti spava duže ili kasni, iza 09:00h plaća duplu startninu.
Svaki vozač je dužan OSOBNO potpisati izjavu o odgovornosti u vrijeme prijave u kojoj izjavljuje da nije konzumirao alkohol ili opojna sredstva. ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO U SVAKOM TRENUTKU PROVESTI RANDOM TEST KOD SVIH VOZAČA NA ALKOHOL UREĐAJEM DRAGER!!!! VOZAČ KOD KOJEG SE UTVRDI KONCENTRACIJA ALKOHOLA BIT ĆE MOMENTALNO DISKVALIFICIRAN I UDALJEN SA UTRKE
ZAŠTITNE FOLIJE PROTIV CURENJA TEKUĆINA ISPOD AUTOMOBILA SU OBAVEZNE!!!
Mole se vozači da na tehničkom pregledu i za vrijeme vožnje imaju sve karoserijske dijelove na svojim automobilima pričvršćene, skidanje dijelova (haube, branici, blatobrani) se neće tolerirati. Ukoliko vozač ima problem sa pregrijavanjem vozila, može dobiti dodatni krug hlađenja. Iznimka se može eventualno odnositi na branike i to samo u slučaju kada su isti stradali tokom utrke (utrke na kojoj se vozi, a ne one od prošle godine) Roll bar u 6 točaka je obavezan za natjecanja od sezone 2020 (provjeriti pravilnik)
Molimo paziti na bijele linije na stazi. Burnout je zabranjen na svim površinama na centru, osim na startu gdje se zagrijavaju gume i to ne na mjestu. Također novčane kazne za vozače koji se oglušuju na pravilo o curenju tekućina, povećavat će se dok isti vozač radi svog nemara nebude trajno diskvalificiran sa Cdc-a. Vozači koji su kažnjeni na prošlim utrkama a nisu izvršili obaveze prema organizotoru, imat će pored prijave oznaku (Penalty) i neće moći sudjelovati na natjecanju. Ukoliko vozač koji je kažnjen ne napravi daljnje prekršaje u tekućoj i slijedećoj sezoni, kazneni bodovi i opomene mu se poništavaju na nulu. Također promijenjen je pravilnik za 2023 godinu te ovim putem još jednom apeliramo na vozače da pročitaju nova/izmjenjena pravila.
1. put- opomena i kazna 150 EUR
2. put- opomena i kazna 400 EUR
3. put- trajno isključenje sa CDC natjecanja (u roku 2 godine)
U slučaju najave jako loše vremenske prognoze (olujno vrijeme, obilne kiše, i sl.), event će biti prebačen na neki drugi datum, o čemu će vozači biti obaviješteni najkasnije 48 sati prije početka utrke.

ORGANIZATOR