CROATIAN DRIFT CHALLENGE Rd.3, 16-17.09.2K23.

28.5.2023.

CROATIAN DRIFT CHALLENGE 2023 Rd.3 Finale!!!

Treća runda ujedno i finale sezone 2K23. Event koji će odlučiti ukupnog pobjednika 15 sezone prvenstva u hrvatskom driftu.
Za taj oktanski vikend prelazimo na novi format utrke, a to su treninzi i kvalifikacije u subotu, warm up i top 32 u nedjelju.
Zbog velike količine prijava, odlučili smo primiti 50 prijava vozača, s tim da vozači koji se ne kvalificiraju u top 32 u subotu, završavaju svoj nastup. U nedjelju nastupaju samo vozači koji su ušli u top 32 na warm up treningu i kasnije u borbi za pobjednika. U top 32 vožnjama, više vozača će imati šansu popraviti svoj rezultat sa kvalifikacija i proći dalje u top 16, top 8 ili čak sve do finala.
Čeka nas najuzbudljiviji vikend do sada, završimo ovu uspješnu sezonu uz pripremu za 2K24 godinu. Vidimo se!!!

NOVOST: Subotu otvoren ulaz od 09h za posjetitelje.
Subota i Nedjelja cijena ulaznice je 10 EUR/dan.
Ulaz otvoren u subotu od 09h , nedjelju od 08:00 h.

ZA SVE VOZAČE-VAŽNO!!!

Pretkvalifikacije za vozače (novake) koji se prijave najkasnije do petka 15.09.2023. održat će se u subotu ujutro u 09 h. Pretkvalifikacije se plaćaju 20 EUR. Tko prođe, nadoplaćuje razliku do 80 EUR (osiguranje i startnina) na prijavama. Auti preko noći mogu ostati na centru .Program događanja za vikend biti će objavljen 7 dana ranije.
Obavezna je zaštita asfalta od curenja tekućina ispod vozila. Ukoliko zaštita ispod vozila ne bude odgovarala pravilniku o zaštiti, organizator ima pravo vozača sa takvom neadekvatnom zaštitom udaljiti sa natjecanja. JOŠ JEDNOM NAVODIMO OBAVEZNA JE HOMOLOGACIJA KOMBINEZONA 8856-2000 MINIMALNO!! Vozače sa radnim odijelima ili karting kombinezonima ne puštamo na tehničkom pregledu.

Striktno ćemo se držati satnice što se tiče prijava i sastanka vozača.
Tko se ne pojavi na vrijeme u subotu ujutro i ne prisustvuje brifingu, neće moći sudjelovati na natjecanju.

Novčane nagrade za prva tri mjesta su:

1. Mjesto 500€
2. Mjesto 300€
3. Mjesto 200€

ZA PRIJAVU KLIKNUTI NA LINK

Ime i prezime:
Država:
E-mail adresa:
Automobil:
Snaga automobila (KS):
Sponzori:
Sliku automobila do 2mb

Narukvice će dobiti vozač + 2 mehaničara! Narukvice će biti podijeljene na ulazu u centar. Startnina se plaća u iznosu od 100 € za sve vozače. Broj sudionika tj. natjecatelja na utrci biti će ograničen na 50 vozača a očekuje se povećani broj prijava jer se prijavio veliki broj novih automobila i vozača. Lista prijava bit će updejtana svaki dan na službenim stranicama (face, insta, cdc)
Startnina se plaća na stazi prilikom prijave.

OBAVEZNO PROČITATI
Vozači koji voze treninge u subotu, tj. svi vozači koji će izaći na stazu ,moraju obaviti tehnički pregled i prijavu vozača. Nema dolazaka u nedjelju. Tko se ne pojavi u subotu na prijavama i tehničkom pregledu, neće moći pristupiti natjecanju. PRIJAVA U NEDJELJU NEMA.
Svaki vozač je dužan OSOBNO potpisati izjavu o odgovornosti u vrijeme prijave u kojoj izjavljuje da nije konzumirao alkohol ili opojna sredstva. ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO U SVAKOM TRENUTKU PROVESTI RANDOM TEST KOD SVIH VOZAČA NA ALKOHOL UREĐAJEM DRAGER!!!! VOZAČ KOD KOJEG SE UTVRDI KONCENTRACIJA ALKOHOLA BIT ĆE MOMENTALNO DISKVALIFICIRAN I UDALJEN SA UTRKE
ZAŠTITNE FOLIJE PROTIV CURENJA TEKUĆINA ISPOD AUTOMOBILA SU OBAVEZNE!!!
Mole se vozači da na tehničkom pregledu i za vrijeme vožnje imaju sve karoserijske dijelove na svojim automobilima pričvršćene, skidanje dijelova (haube, branici, blatobrani) se neće tolerirati. Ukoliko vozač ima problem sa pregrijavanjem vozila, može dobiti dodatni krug hlađenja. Iznimka se može eventualno odnositi na branike i to samo u slučaju kada su isti stradali tokom utrke (utrke na kojoj se vozi, a ne one od prošle godine) Roll bar u 6 točaka je obavezan za natjecanja od sezone 2020 (provjeriti pravilnik). Burnout je zabranjen na svim površinama na aerodromu, osim na startu gdje se zagrijavaju gume i to ne na mjestu. Također novčane kazne za vozače koji se oglušuju na pravilo o curenju tekućina, povećavat će se dok isti vozač radi svog nemara nebude trajno diskvalificiran sa Cdc-a. Vozači koji su kažnjeni na prošlim utrkama a nisu izvršili obaveze prema organizotoru, imat će pored prijave oznaku (Penalty) i neće moći sudjelovati na natjecanju. Ukoliko vozač koji je kažnjen ne napravi daljnje prekršaje u tekućoj i slijedećoj sezoni, kazneni bodovi i opomene mu se poništavaju na nulu. Također promijenjen je pravilnik za 2023 godinu te ovim putem još jednom apeliramo na vozače da pročitaju nova/izmjenjena pravila.
1. put- opomena i kazna 150 EUR
2. put- opomena i kazna 400 EUR
3. put- trajno isključenje sa CDC natjecanja (u roku 2 godine)
U slučaju najave jako loše vremenske prognoze (olujno vrijeme, obilne kiše, i sl.), event se prebacuje na 23-24.09.2K23.

ORGANIZATOR